Wakoucha – juodoji arbata iš Japonijos
Šios juodųjų lapų arbatos skonis yra rafinuotas, subtiliai gėlių su medaus ir prieskonių užuominomis.
Žodis “kou-cha” 紅茶 verčiamas kaip “raudonos spalvos arbata”.
Šis terminas vakoucha yra susijęs su minkštu japonišku vandeniu, kuris sausrą nuspalvino tamsiai raudonu atspalviu su mėlynos spalvos priemaiša. Dėl šios priežasties anksčiau ji buvo vadinama raudonąja arbata.
Užplikius su vidutinio kietumo vandeniu, labiau būdingu Europos šalims, vacouch antpilas įgauna intensyvią tamsiai gintaro spalvą. Moya Wakoucha kilusi iš Mie regiono Honšiu saloje.
Kaip paruošti arbatą?
Arbatos kiekis: 2-3 g 150 ml
Vandens temperatūra: 90-95°C
Virimo laikas: 3-4 minutės
Užvirimų skaičius: 1
Wacoucha antpilas gali būti aminorūgščių, beta karotino, folio rūgšties, kalio, kalcio ir fosforo šaltinis. Kadangi Japonijoje vis dar nedaug ūkininkų nusprendžia gaminti juodąją arbatą, vacoucha išlieka neįprasta ir reta žolė.
Ingredientai : 100% ekologiška wakoucha arbata
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.